Algemeen
Aanbod
Duikteam
Interactief
Overige
World Oceans Day 2010 2010-05-27  Terug

Op 8 juni is het wereldwijd World Oceans Day. Als ambassadeur van de onderwaterwereld wil ook Safe Diving daar haar steentje aan bijdragen. Dat doen we bijvoorbeeld al met onze zeehond projecten en de clean-up in Curaçao. Maar we gaan verder. Daarom starten wij onze deelname aan het Scuba-Eco project. Onder leiding van onze marien bioloog Suzanne Wartenbergh gaan we de waterkwaliteit van twee duikplassen in de buurt volgen: Aquabest en de Bosmolenplas. We voelen ons verantwoordelijk voor een goed milieu en roepen onze duikers op om mee te doen en een structurele bijdrage te leveren aan het beschermen van het onderwaterleven.

Ben je benieuwd naar hoe dat in zijn werk gaat? Kom 13 juni kijken bij de Bosmolenplas en maak een leuke duik op deze plek. Schrijf je in via de activiteitenkalender. Of volg zelf de Scuba-Eco specialty.

De ‘World Oceans Day’ staat in het teken van de bescherming van onze oceanen en al het leven onder water. Wereldwijd worden er verschillende activiteiten georganiseerd in het kader van deze dag. Ook wij doen mee. Op zondag 13 juni start Safe Diving haar deelname aan het Scuba-Eco project. Het doel van dit project is wereldwijd gegevens te verzamelen over de hoeveelheid voedingstoffen in het water van verschillende duiklocaties. Een te veel aan voedingsstoffen kan problemen voor waterdieren en planten veroorzaken. Volgens wetenschappers zou deze ‘nutrient loading’ wel eens net zo’n ernstig probleem kunnen worden als het vervuilen van de lucht met koolstofdioxide (broeikas effect). Zaak is een teveel aan voedingsstoffen tijdig te signaleren en problemen te voorkomen.

Op 13 juni doet onze marien bioloog Suzanne Wartenbergh de eerste metingen in de Bosmolenplas. De gegevens worden in de online Scuba-Eco database gezet, zodat de informatie beschikbaar komt voor wetenschappers wereldwijd.

Behalve dat je op deze dag kunt komen kijken hoe dit in zijn werk gaat en zelf een duik kunt maken in deze leuke plas, kun je je ook inschrijven voor de Scuba-Eco specialty die vanaf 11 juli bij Safe Diving te volgen is. Daar leert Suzanne je zelf monsters te nemen onderwater en hieraan metingen te doen. Zo draag ook jij je steentje bij aan het voorkomen van ‘nutrient loading’ in onze mooie onderwaterwereld.

 

Gebruiker
Gebruikersnaam
Wachtwoord


Heb je nog geen gebruikersnaam, registreer je dan hier.

Login gegevens vergeten? Klik hier

Planning
Opleidingen Eindhoven
1.Introductieles Duiken op Zaterdag
2.Introductieles Duiken
3.Advanced Open Water cursus
4.Snorkel cursus
5.Opfrisles duiken/Scuba Tune Up
Activiteitenkalender
1.Interesse lijst Duikreis Curacao


Enquete