Algemeen
Aanbod
Interactief
Overige
Eigen ervaring: Duiken met een Kirby Morgan helm 2011-09-23  Terug

Op vrijdag 26 augustus hebben we iemand uigenodigt van Smit Tak. Hij kwam ons uitleggen hoe het is om te duiken met een Kirby Morgan helm en heeft ons laten ervaren hoe het is om onderwater te werken.

Uit eigen ervaring kunnen we iedereen vertellen dat het heel erg leuk is om eens te duiken met een Kirby Morgan helm op. Aan het begin van de avond hebben we alle spullen naar binnen gedragen, inclusief buffers en de umbilical kabel op rol. Deze kabel is een streng die bestaat uit verschillende kabels, o.a. met de luchttoevoer, videokabel, communicatiekabel, dieptemeterslang en de stroomvoorziening voor de verlichting. Een zeer belangrijke kabel dus!

Daarna werd iedere duiker aangekleed met de juiste uitrusting aan. Als laatste kreeg je de helm op en kon je te water. De helm is aan de voorkant voorzien van een tweede trap met een regelbare weerstand tot aan free-flow. Sommige van ons hebben dat zelf eens uitgeprobeerd onderwater. Het aparte van ademen in deze helm is dat je geen mondstuk in je mond hebt, je kan vrij ademen in de helm. Dat was een bijzondere ervaring. Wat ook leuk was om onderwater uit te proberen was de de air-train. Deze geeft de duiker de mogelijkheid het glas van het masker schoon te blazen als dit beslagen is en kan ook dienst doen als free-flow.

Verder kregen we allemaal een opdracht onderwater om een kistje in elkaar te timmeren, daar hebben we veel om gelachen.

In de gallery staan de foto's van het avontuur. Heb je intresse om dit zelf ook een keer te doen? Houd de activiteitenkalender goed in de gaten, bij ons smaakte het naar meer.

 

Gebruiker
Gebruikersnaam
Wachtwoord


Heb je nog geen gebruikersnaam, registreer je dan hier.

Login gegevens vergeten? Klik hier

Planning
Opleidingen Eindhoven
Activiteitenkalender


Enquete