Algemeen
Aanbod
Interactief
Overige
Duikreis Egypte geslaagd. 2011-10-06  Terug

In de eerste week van juni dit jaar zijn we met een groep naar Egypte geweest. We hebben ons een week lang laten verwennen op een live aboard, een schip van 38 meter lang. Een van de bekendste route is waarschijnlijk de Noordroute waarbij een groot aantal heel bekende wrakken wordt aangedaan. Beslist een must voor liefhebbers van wrakduiken!

We hebben gedoken op één van de meest bekende wrakken van de Rode Zee, namelijk de Thistlehgorm. Dit schip is tijdens zijn derde reis in 1940 door een Duitse bommenwerper tot zinken gebracht. Het wrak heeft een enorme aantrekkingskracht op duikers. Dit komt voornamelijk door zijn bijzondere lading die goed zichtbaar is onderwater, en wij kunnen dat zeker bevestigen. De lading van het schip bestaat uit militaire vrachtwagens, motorfietsen, wapens, munitie, kleine tanks en zelfs treinwagons met twee locomotieven. Op deze duikstek hebben we 4 prachtige duiken mogen maken.
Ook hebben we gedoken op andere bekende wrakken zoals de Chrisoula K, Ghannis D en de Rosalie Muller. Maar naast het bezoek aan deze wrakken hebben we ook gedoken op het prachtige rif van Ras Mohammed. Hier verdwijn jezelf helemaal in een mega grote school met snappers, duizenden bij elkaar!

Bij onze laatste duik kwamen een paar dolfijnen gedag zeggen en zijn we weer huiswaarts gegaan. Zoals je kan lezen een zeer gezellige en geslaagde reis.
In de gallery staan de foto's, zodat je een goede indruk kan krijgen. Heb je intresse, houd de activiteiten kalender goed in de gaten of stuur een mail. 

 

Gebruiker
Gebruikersnaam
Wachtwoord


Heb je nog geen gebruikersnaam, registreer je dan hier.

Login gegevens vergeten? Klik hier

Planning
Opleidingen Eindhoven
Activiteitenkalender


Enquete