Algemeen
Aanbod
Interactief
Overige
And the winner is .... 2012-12-15  Terug

De winnaar van "Guylian Seahorses of the World" fotowedstrijd 2012 is Wendy Hoevenaars.

Voor de derde keer op rij werd de wedstrijd 'Guylian Seahorses of the World' fotowedstrijd ten behoeve van Project Seahorse georganiseerd. Project Seahorse doet wereldwijd onderzoek naar zeefauna en -flora en zet beschermingsprojecten op specifiek gericht naar de sterk bedreigde zeepaardjes. Zeepaardjes zijn immers in vele opzichten bijzondere dieren: het zijn meesters in camouflage, de mannetjes worden zwanger en ze hebben een uniek begroetingsritueel. Hun leefgebieden, zoals koraalriffen en mangroven, staan echter onder steeds grotere druk door overbevissing en vervuiling. Doordat zeepaardjes fragiele diertjes zijn, zijn het erg goede indicators voor de gezondheid van oceanen en zeeŽn. Als zij kunnen overleven, dan doen ook vele andere dieren en planten het goed.

Op zondag 7 oktober oordeelde een internationale jury tijdens het NELOS festival in Mechelen dat de foto van twee hippocampus pontohi zeepaardjes gemaakt door Wendy Hoevenaars de beste foto was van de in totaal 92 ingezonden foto’s.

De jury roemde Wendy’s werk omdat dit volwassen zeepaardje slechts 4mm groot is, en van een uiterst zeldzame soort is. Wendy heeft er niet een maar twee als koppel op de foto gezet.

 

Gebruiker
Gebruikersnaam
Wachtwoord


Heb je nog geen gebruikersnaam, registreer je dan hier.

Login gegevens vergeten? Klik hier

Planning
Opleidingen Eindhoven
1.Advanced Open Water cursus prive
Activiteitenkalender


Enquete