Duikreis Spanje 2011-07-13  Terug

Heb je zin in een duikavontuur? Reserveer dan 2 tot en met 9 september in je agenda. We gaan duiken aan de Costa Brava. Al jaren komen we op locaties als San Feliu, Playa d'Aro en Palamos. We duiken van de kant, en voor de liefhebbers organiseren we enkele bootduiken. Je maakt indrukwekkende duiken. Tussen smalle canyons, prachtig begroeid met fel gele gorgonen, door grotten waar dikke congeralen in de spleten zitten. Vlakke ondiepe plateaus waar octopussen jagen en zich tussen de stenen verschuilen. Je weet in het begin gewoon niet waar je kijken moet.

Wanneer: Van 2 t/m 9 september
Waar: San Feliu Spanje
Prijs: ongeveer 350 euro

Vrijdag avond 2 september vertekken we met de auto naar Spanje. We rijden rustig de nacht door, stoppen diverse malen, wisselen chauffeurs en houden via de GSM contact met de overige deelnemers. We proberen alle duikspullen in onze bus te krijgen en zoveel mogelijk mensen te laten carpoolen om de kosten beperkt te houden voor iedereen. In de loop van de ochtend arriveren we op de locatie. We delen de kamers in, doen een tukkie, daarna de eerste boodschapjes en ...voor de liefhebbers een eerste duikje om de week in te luiden!

De appartementen zijn eenvoudig, zijn voorzien van een kamer met een twee persoons bed, en vervolgens twee kamers met enkele bedden. Wil je in een ruime kamer slapen, dan kan dat ook. De woonkamer is om te bouwen tot slaapkamer en dat gaat ook prima.

Het eten regelen we gemeenschappelijk. De barbecue zal regelmatig aangestookt worden, en af en toe pikken we een restaurantje.

Direct na het ontbijt gaan we naar de duikstek, maken 2 duiken en lunchen we ter plaatse. In de middag kunnen we nog een duikje maken eventueel aangevuld met een nachtduik na het eten. Het leuke van het duiken vanaf de kant is dat je je eigen planning maakt. Je duikt wanneer je zin hebt, ligt op het strand een boekje te lezen, en als je weer zin hebt, plons je er in. Het onderwater landschap is schitterend. Je kunt diverse routes zwemmen en telkens is het verrassend en nieuw!

We organiseren twee dagen met bootduiken. Die moet je zeker niet missen. Voor de kust van Palamos ligt een schitterend wrak waar we zeker een aantal keer op zullen duiken. Daarnaast zijn de Canyones de Tamariu schitterend om door heen te zwemmen. Of bewonder de scholen met baracudas op Ullastres! Je zult het fantastisch vinden.

Op de locatie zullen we ook opleidingen verzorgen. Denk aan de Padi wrakduikspecialty, PADI Diepduik specialty, PADI Scooter specialty of PADI fotofragie specialty. Maar voor mensen die nog geen Advanced Open Water brevet hebben, is dit de locatie bij uitstek om het te doen.

Duikers die mee geweest zijn op een duikreis naar Spanje hebben in een week zoveel ervaring opgedaan die in geen enkele duikopleiding te krijgen is! Maak tijd vrij voor deze reis en ga mee op avontuur!

Diepduikspecialty 135 euro
Nachtduikspecialty 135 euro
Wrakduikspecialty 135 euro
Advanced Open Water 275 euro
2 daags bootduikpakket: 110 euro
Huur complete uitrusting voor een week 150 euro

Inschrijven gaat via de site op de activiteiten planning. Heb je vragen, neem dan even contact op met bill@safediving.nl