Onderhoud/servicebeurtTerug

 

Het is verstandig om eens per jaar je ademautomaat, jacket en duikfles langs te brengen voor een preventieve onderhoudsbeurt. Je wilt immers de kans op storing van je materiaal zo klein mogelijk houden. Safe Diving heeft in elke vestiging gekwalificeerde vakmensen in dienst die op een juiste wijze het onderhoud van je duikmateriaal kunnen verzorgen. Safe Diving is gecertificeerd en geauthoriseerd om onderhoud uit te voeren op de volgende merken: Mares, Scubapro, Uwatec, Aqualung, Seaquest, Suunto en Sporasub. Duikmaterialen van andere merken kun je beter even navragen. Je bent je materiaal twee tot drie dagen kwijt tijdens de onderhoudsbeurt, mits alle onderdelen op voorraad zijn. Safe Diving stelt uiteraard gratis een leenautomaat ter beschikking indien je dit wenst.

Jackets & Automaten
Servicebeurt 1e en 2e trap € 25
Servicebeurt octopus € 12
Ultrasoon reinigen € 5
Servicebeurt jacket € 25
Flessen
Inwendige inspectie € 15
Keuren € 56
Inwendig stralen € 40
Demontage/Montage van de fles € 15
Uitwendig stralen en zinkcoating aanbrengen € 48
Lakken € 48
Olie verwijderen € 40
 
Let op: ook in geval van afkeur van je fles dienen de keuringskosten en eventuele behandelingskosten voldaan te worden.

Servicetarieven zijn excl. onderdelen

 


Ademautomaat

Bij een servicebeurt van je ademautomaat wordt strikt gewerkt volgens de instructies van de diverse importeurs en fabrikanten van duikmateriaal. We gebruiken alleen de originele servicekitjes die voorgeschreven zijn door de importeurs. Je ademautomaat gaat volledig uit elkaar, wordt in een ultrasoon reinigingsbad schoongemaakt en, voorzien van nieuwe onderdelen, weer geassembleerd. Daarna volgt het afstellen van de ademweerstand en is je automaat weer klaar voor gebruik. Je wordt gebeld als je automaat klaar is. Test je automaat altijd bij afhalen!

Op elke servicebeurt heb je drie maanden garantie. Je ademautomaat wordt na deservicebeurt zo licht mogelijk afgesteld. Daardoor komt het wel eens voor dat bij de eerste duiken je automaat lichtjes gaat blazen. Dit is hinderlijk bij het duiken, maar niet gevaarlijk. Neem bij je volgende flesvulling je automaat even mee en wij zorgen voor een strakkere afstelling terwijl je wacht.

Jacket

Ook je jacket heeft onderhoud nodig. Je inflator wordt ultrasoon gereinigd, alle ontluchtingen worden zuiver gemaakt en opnieuw ingevet. Daarnaast wordt het jacket gecontroleerd op lekkages van de luchtkamers.

Inwendige inspectie van je duikfles

Het is belangrijk dat je fles eens per jaar gechecked wordt op roestvorming of vocht. Het vroegtijdig verwijderen van roest en vocht zorgt ervoor dat het roestproces niet ongestoord vijf jaar lang zijn gang kan gaan waardoor afkeur bij herkeur door het Stoomwezen voorkomen wordt. Op een inwendige inspectie kun je wachten. Geef aan dat je een inwendige inspectie wilt laten uitvoeren voordat je fles gevuld wordt. De vakman zal de kraan van je fles halen en met een lampje de binnenkant van je cilinder inspecteren. Tevens zal hij nagaan of de schroefdraad van kraan en cilinder nog goed is. Mocht er vocht in je fles aangetroffen worden, dan is het verstandig om je fles te laten drogen. Mocht er een overmaat aan roest aangetroffen worden, dan is het verstandig je fles inwendig te laten stralen. In beide gevallen ben je je fles een aantal dagen kwijt. Safe Diving stelt je uiteraard gratis een leenfles ter beschikking indien je dit wenst.

Keuren van perslucht clinders De Nederlandse wetgeving geeft aan dat persluchtcilinders om de vijf jaar herkeurd moeten worden door het Stoomwezen. Wil je je fles in het buitenland gebruiken, houd er dan rekening mee dat sommige landen beduidend kortere periodes hanteren en dus je fles eerder herkeurd dient te worden. Twijfel je over de keuringstermijn, vraag het even bij ons na ruim voor je op vakantie gaat.

Na inleveren van je fles zal de vakman de flesvoet verwijderen en je een eerste indicatie geven of de fles overgespoten moet worden. Roestvorming aan de buitenzijde onder de flesvoet is sinds 1 januari 2002 een reden tot afkeur van flessen. De fles zal verder gedemonteerd worden zodat hij kaal naar het keuringsstation gebracht kan worden. Hier wordt de fles door de keurmeester inwendig en uitwendig geinspecteerd en gechecked op roest, vocht en eventuele, olie-verontreinigingen. De flessen gaan bijna iedere week naar de keuring en zijn dan in principe de week er op klaar. Uiteraard stelt Safe Diving je gratis een leenfles ter beschikking indien je dit wenst.

Je krijgt een telefoontje wanneer je fles, voorzien van een nieuwe keuringsstempel, gemonteerd en gevuld voor je klaar staat.

Overige

Bij Safe Diving ben je ook aan het juiste adres voor het vermaak of reparatie van je duikpak, batterijen vervangen van je horloge en duikcomputer, onderhoudsbeurt onderwatercamera's en duiklampen.

Prijzen onderhoud excl onderdelen. In het geval van extreme ouderdom, slechte staat van onderhoud kan Safe Diving zonder voorafgaande kennisgeving enigzins afwijken van genoemde tarieven.