opleidingen: Nachtduik specialtyTerug

Net als bovenwater is het leven s'nachts bruisender dan overdag. Veel onderwaterleven blijft overdag voor de duiker verborgen, maar is s'nachts actief. Te denken valt aan de kreeft die je veelvuldig vrij rondlopend op de bodem aan zult treffen tijdens het nachtduiken in Zeeland.

Daarnaast hebben we ook een aantal vissen die s'nachts beter benaderbaar zijn dan overdag omdat ze liggen te slapen. Een nachtduik specialty is een interessante cursus voor met name de duiker die regelmatig in Nederland duikt. Zowel in het vroege voorjaar als in het najaar zijn de dagen korter waardoor een duikje na je werk vaak in het duister plaatsvindt.

De nachtduikspecialty omvat drie buitenwater duiken die alle op een verschillende avond plaatsvinden. Tijdens deze specialty zul je drie verschillende duikplaatsen zien waar we de nachtduiken gaan maken. Elk met zijn bijzondere eigenschappen. Je leert de verschillende voorzorgsmaatregelen, krijgt informatie over de verschillende duiklampen die er bestaan, hoe navigeer je onderwater als het donker is en hoe houd ik goed buddy contact.

Datum Informatie Locatie Aanvang Prijs (incl. lesmat.)
In overleg Nachtduik specialty Eindhoven/Duikstek 20:30 € 139,00 Inschrijven